субота, 19. септембар 2009.

Најпопуларније краљевске летње фотографије

По гласовима чланова „Краљевских форума


Престолонаследница Викторија од Шведске са вереником Данијелом Вестлингом на прослави њеног 32. рођендана, 14. јула 2009, у Борголму. Принцеза ће се венчати у катедрали Светог Николе у Стокхолму, 19. јуна 2010. Будући супружници изабрали су овај датум по традицији шведске краљевске породице. Родитељи Престолонаследнице, Краљ Карл XVI Густав и Краљица Силвија венчали су се тог дана 1976. године, Престолонаследник Оскар (будући Краљ Оскар I) оженио је Јозефину од Лојхтенберга истог дана 1823. године, а Престолонаследник Карл (будући краљ Карл XV) венчао се са Принцезом Лујзом од Холандије такође 19. јуна, 1850. године.



Краљици Елизабети II показају младунче лабуда које је остало без родитеља за време церемоније „Пописа лабудова“, древног ритуала пребројавања лабудова на реци Темзи, 20. јула 2009. По традицији, британски монарх је власник свих необележених лабудова, што потиче још од 12. века, када су ове птице биле уобичајена храна на краљевској трпези. Ове године Њено Величанство, у функцији „Господарице лабудова“, по први пут у својој владавини присуствује Попису лабудова, а такође је и, после неколико векова, први монарх који посматра церемонију.



Белгијски Престолонаследник Филип и његова супруга Принцеза Матилда разговарају док Краљица Фабиола држи јабуку, на традиционалној војној паради којом се прославља Национални дан испред Краљевског Двора у Бриселу, 21. јула 2009. Удовица Краља Бодуена (стрица Престолонаследника Филипа) нашалила се на рачун анонимних претњи смрћу које су примиле белгијске новине, у којима се наводи да ће „бити убијена самострелом за време прославе Националног дана“. „Ево јабуке“, као да Краљица поручује, „а где си ти, Виљеме Теле?“

Нема коментара: