четвртак, 23. јул 2009.

Краљица Маргарета II креирала костиме и сценографију за „Свињара“

Њено Величанство Краљица Маргарета II од Данске представила је костиме и сценографију које је креирала за балет „Свињар“, на прес конференцији одржаној у Пантомима театру у забавном парку Тиволи, 15. јула.

Краљица Маргарета изјавила је да је инспирацију за костиме добила од карикатура које су прилазивале чланове краљевске породице. Користивши боје као што су дречаво зелена, ружичаста и љубичаста, Краљица је рекла да су је више инспирисали „коментари људи који не припадају њеном свету“.

Њено Величанство такође је саопштила да је као девојчица играла улогу принца у школској представи „Свињара“. „Свакако нисам била за улогу ружичасте принцезе“, рекла је Краљица уз осмех. Нагласила је колико јој значе дела Ханса Кристијана Андерсена, јер је његове бајке читала својим најстаријим унуцима, Прнчевима Николају и Феликсу. Балет „Свињар“ је четврта представа Пантомима театра од 2001. године, када је Краљица Маргарета постала његов сценограф. У балету наступају играчи из Данске, Норвешке, Финске, Шпаније, Португалије, Француске, Енглеске и САД. Премијера је одржана 16. јула, а представа ће се играти до 20. септембра. „Свињар“ је бајка Ханса Кристијана Андерсена у којој се сиромашни принц прерушава у свињара да би завео цареву кћерку.

Нема коментара: