уторак, 04. јануар 2011.

МОНАРХИЈА ЗА СРБИЈУ

ДАНАС, 31. децембар 2010.

Пише: Принц Александар Карађорђевић


"Ја чврсто верујем у предност уставног монархијског система државне организације у Србији. Потребни су нам стабилност, слога и континуитет.

Аргументи за то су видљиви на сваком кораку. Погледајте око себе, па ако је то оно чему сте се надали и за шта сте се борили, онда сте ви срећан човек, и ја вам на томе честитам! Али, погледајте боље, и запитајте се колико је оних који деле ваше мишљење око вас! Бојим се да ћете око себе видети чистину! Ако верујете да нас република мање кошта од уставне монархије, прерачунајте се још једном! Ако верујете да у републици грађанин има већи утицај на власт него у уставној монархији, размислите мало који је државни облик у Шведској, Норвешкој, Данској, Белгији, Холандији, Луксембургу, Шпанији, Јапану, Аустралији, Канади, Новом Зеланду..."


2 коментара:

Калпачки је рекао...

Ваше Височанство,
... Срећан Божић и Богом благословену Нову 2011. годину, Вама и Вашој краљевској породици жели
Томислав Симић Калпачки

Unknown је рекао...

Ја чврсто верујем у предност уставног монархијског система државне организације у Србији. Потребни су нам стабилност, слога и континуитет.
Apsolutno imam isto uverenje i mislim da je krajnje vreme da se svi koji tako misle okupe pod Vasim vodjstvom.
Ja kao otac pravim kucu sa temeljom da moj sin moze biti siguran i po potrebi i dograditi, a monarhu je cilj da ostavi zdravu i naprednu drzavu svom nasledniku.
Tu je boljitak za sve nas.derrzs