петак, 11. јул 2008.

ПРИНЦЕЗЕ И ПРИНЧЕВИ 21. ВЕКА!

Њ.К.В. Принцеза Мадлена (1982)

Принцеза од Шведске, Војвоткиња од Хелсингланда и Гестрикланда, најмлађа кћерка шведске Краљевске породице, за своје пријатеље једноставно „Лен“. Узбуркала је духове својим понашањем док је била тинејџерка, као и ношењем не баш конзервативних вечерњих хаљина.


Шарлота Казираги (1986)

Позната по беспрекорном модном укусу и фотогеничности коју је наследила од баке, Грејс Кели, и мајке, Принцезе Каролине од Монака. Иако је рођена и одрасла у Француској, четврта је по редоследу наслеђивања монегашког престола.


Њ.К.В. Принц Карл Филип (1979)

Други по редоследу наслеђивања шведског престола, иза своје старије сестре Викторије. Лепи принц је дипломирао на одсеку за графички дизајн Универзитета Форсберг 2006. године и од тада путује по свету и снима документарне филмове.


Њ.Ц.В. Принцеза Цугуко (1986)

Братаница јапанског Цара и најстарија кћерка покојног Принца Такамадоа. У Јапану постоји забрана извештавања о Царској породици („табу хризантеме“), изузев преношења званичних саопштења, па се о Принцези Цугуко зна врло мало, осим да студира социологију на Универзитету у Единбургу.


Њ.К.В. Принцеза Сиканизо (1987)

Кћерка Краља Мсватија III од Свазиленда, последње апсолутне монархије на свету. Прочула се по отвореним наступима против патријархалне традиције своје земље, као и по ношењу западњачке одеће и покушају да оствари каријеру у хип-хоп музици. Тренутно студира драмске уметности на Универзитету Биола у Калифорнији.


Андреја Казираги (1984)

Најстарији од троје деце Принцезе Каролине од Монака. Други по редоследу наслеђивања престола, иза своје мајке. Тај редослед би ускоро могао бити промењен, ако се наговештаји о скорашњем венчању владајућег Принца Алберта покажу као тачни. Андреја је познат по свом изузетном изгледу и бројним везама.

Њ.С.В. Марија Анунцијата (1985)

Принцеза од Лихтенштајна, Грофица од Рајтберга, кћерка Николауса, Принца од Лихтенштајна и Маргарете, Принцезе од Луксембурга.


Њ.К.В. Принцеза Иман бинт Ал Хусеин (1983)
Кћерка покојног Краља Хусеина и Краљице Нур од Јордана. Иако није присутна у јавности колико друге принцезе са ове листе, Принцеза Иман позната је по својој војничкој каријери. Похађала је британску Краљевску војну академију у Сандхерсту 2002. године и убрзо потом служила у јорданској војсци.


Шеик Хамдан бин Мухамед бин Рашид ал Мактум (1982)
Престолонаследник Дубаија, други син Шеика Мухамеда бин Рашида ал Моктума, премијера и потпредседника Уједињених Арапских Емирата и владара Дубаија. Наименован је за председника Извршног Већа Дубаија у септембру 2006. Пише поезију под именом Фаза и страствени је такмичар у коњичким спортовима.


Њ.К.В. Принцеза Сириванавари (1987)

Кћерка тајландског Престолонаследника Махе Ваџиралонгкорна. Сама је постигла славу – и скренула пажњу на Тајланд – као модни креатор. После две ревије у Бангкоку, приказала је своју колекцију на Париској недељи моде у јесен 2007. Учествује и на међународним такмичењима у бадминтону, и освојила је златну медаљу на Играма Јуогоисточне Азије 2006. године.


Њ.К.В. Наследни Велики Војвода Гијом (1981)

Најстарији син Великог Војводе Анрија од Луксембурга, похађао је чувени швајцарски Институт Ле Розеј и британску Краљевску војну академију Сандхерст, а дипломирао је на одсеку за међународну политику Универзитета Дарам. Наставио је школовање у Швајцарској, где студира геополитику. Страствени је поклоник америчког фудбала и ватрени навијач Њујорк Џајантса.


Зара Филипс (1981)

Принцеза по рођењу, али не и по имену. Њена мајка, Принцеза Ана (кћерка британске Краљице Елизабете II), желела је да јој деца не носе титуле, верујући да ће им тако бити лакше у животу. Зара је постигла импресивне резултате у коњичком спорту, освојивши златну медаљу на Светском првенству 2006, а нада се да ће учествовати на Олимпијади у Пекингу.


Њ.К.В. Принц Александар (1982)

Други син српског Престолонаследника Александра II и Принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Браганце, дипломирао је на Универзитету у Сан Франциску, на катедри за комуникације и медије, и остао у том граду где тренутно стиче радно искуство. Љубитељ је уметности, фотографије, музике, француског филма, и актуелних збивања. Журке и провод за њега су најбољи начин да испуни слободно време.


Њ.С.В. Марија Терезија (1980)

Принцеза од Турна и Таксиса, кћерка Јоханеса, Принца од Турна и Таксиса и Глорије, Грофице од Шенбург-Глаухауа. Студира у Лондону.



Њ.К.В. Принц Хенри (1984)

Хенри Чарлс Алберт Дејвид од Велса, општепознат као Хари, безбрижни принц: пунио је наслове булеварске штампе пушећи марихуану, учествујући на лудим журкама, и забављајући се са богатом јужноафричком наследницом Челзи Дејви. Последњих месеци, међутим, за медије је постао „херој Хари“, због службе у британској војсци.

Нема коментара: