четвртак, 26. март 2009.

Принц Емануел Филиберто победио на гласању

Потомак италијанске краљевске Куће Савоја успео је тамо где његови преци нису. Принц Емануел Филиберто убедљиво је победио на националном референдуму, освојивши 75 процената гласова.

Нажалост, Емануел Филиберто није повратио престо који је његов деда изгубио после референдума 1946. године. Он је само освојио прво место, заједно са руском балерином Наталијом Титовом, на националном телевизијском такмичењу „Плес са звездама“.

Али, победа је била слатка за Принца од Пијемонта и Венеције, чији углед је био пољуљан, и који се одлучио да учествује у шоу програму да би Италијанима пружио прилику да га упознају. „Желим да докажем да знам како изгледа почети ни из чега, да сам способан да предано радим“, рекао је. Емануел Филиберто (36) је учинио много више – освојио је срца нације, победивши млађе звезде, Андреу Монтовола и Олгу Кариеву.

Ризик се исплатио и на други начин. Од како је шоу запопчео у јануару, готово да није било недеље а да се Принц није појавио у националним медијима. И по први пут у новијој историји Куће Савоја, која је доспела на лош глас због сукоба између својих чланова, сав публицитет био је позитиван.


Нема коментара: