понедељак, 30. март 2009.

Принцеза Мета-Марит на вежбама Цивилне заштите

Идући стопама других чланова краљевске породице, Њ.К.В. Принцеза Мета-Марит од Норвешке присуствовала је зимским вежбама норвршке Цивилне заштите у Викафјелету.

Она је трећа европска крунска принцеза која похађа војну обуку. Прошле године, Престолонаследниковица Мери од Данске прошла је обуку за поручника Националне гарде. Престолонаследница Викторија од Шведске је 2003. године завршила основну војну обуку која ће јој помоћи када постане Краљица и врховни командант оружаних снага Шведске.

Мета-Марит, која је носила традиционалну униформу Цивилне заштите, присуствовала је вежбама прелажења тешких терена у екстремним временским приликама. Такође, одслушала је предавање о мерама безбедности приликом организовања евакуације становништва.

У норвешкој краљевској породици Краљ Харалд је врховни командант оружаних снага и има чин генерала. Његова супруга, Краљица Соња има чин бригадног генерала. Супруг принцезе Мете-Марит, Престолонаследник Хакон, завршио је обуку у морнарици и има чин поручника корвете.

Нема коментара: