петак, 15. фебруар 2008.

ПРОГРАМСКА НАЧЕЛА Монархистичке Иницијативе



  1. Смисао, разлог оснивања и првенствени циљ Монархистичке Иницијативе је васпостављање уставне парламентарне монархије у Србији, са наследним монархом из Династије Карађорђевић, сходно важећем Правилнику Краљевског Дома.
  1. Деловање Монархистичке Иницијативе темељи се на поштовању и уважавању сваког националног, верског и страначког опредељења. То деловање не може бити уперено против појединца или неке групе грађана.
  1. Монархистичка Иницијатива ће кроз своје деловање развијати дух демократије, толеранције, поштовања и уважавања.
  1. Организације чланови Монархистичке Иницијативе могу у својим редовима имати и страначки опредељене чланове, али се забрањује директна или индиректна промоција и реализација било каквих страначких начела и циљева.
  1. Монархистичка Иницијатива ће стално и примерено деловати у домаћој и међународној јавности како би се српској власти, грађанима Србије и читавом свету доказала исправност ставова српских монархиста, и пренела чврста уверења да уставна парламентарна монархија представља добар пут Србије у будућност.
  1. Монархистичка Иницијатива ће се активно залагати на ширењу свести да је васпостављање Краљевине Србије начин да се уклони наслеђе вишедеценијског тоталитаризма и да се обнови историјски континуитет српског друштва и државе.
  1. Монархистичка Иницијатива ће успостављати блиску сарадњу са монархистима у свету и указивати на искуства монархија у организацији државног уређења и на квалитет живота њихових грађана.
  1. Монархистичка Иницијатива ће успостављати сталне везе са дијаспором и организовати заједничке акције на васпостављању уставне парламентарне монархије у Србији.
  1. Монархистичка Иницијатива ће резултате сваке акције достављати медијима, канцеларији Њ.К.В. Александра II Карађорђевића, Крунском Савету и свим удружењима у оквиру Монархистичке Иницијативе.
  1. Залагањем за васпостављање насилно и нелегитимно прекинуте уставне парламентарне монархије, Монархистичка Иницијатива се залаже за стабилан и миран развој српске државе.

2 коментара:

dilich је рекао...

Pozdravljam svaki oblik delovanja MI, a naravno najvise ove koji su moderni i okrenuti mladim i obrazovanim ljudima. Svako dobro i sreca
Sa verom u Boga,
Za Kralja i otadzbinu

dilich.blogspot.com

Gavrilo је рекао...

Хвала, Драгане!
До победе - до Жиче!