понедељак, 24. новембар 2008.

Краљевско гала вече Фондације Ментор

Принцеза Мадлена од Шведске присуствовала је Краљевској добротворној гала вечери Фондације Ментор, одржаној у четвртак у њујоршком хотелу Валдорф Асторија.

Фондација Ментор је међународна невладина, непрофитна организација која се бави спречавањем наркоманије и промоцијом здравља младих. Фондација на ефикасан начин користи људске, финансијске и интелектуалне ресурсе да би остварила своје циљеве. Њене активности усмерене су на „помоћ помагачима“, идентификовањем најперспективнијих метода превенције наркоманије и њиховим ширењем на међународном плану.

Одбор повереника Фондације Ментор састављен је од широког спектра истакнутих појединаца, међу којима су и чланови краљевских породица. Посвећени циљевима Фондације, уједињени бригом за младе угрожене наркоманијом, они пружају пуну подршку активностима Ментора, одвајајући за њих значајно време и лична финансијска средства.

Председница Фондације Ментор је Њ.В. Краљица Силвија од Шведске, а почасни повереници су Њ.В. Краљица Нур од Јордана, Њ.К.В. Велики Војвода Анри и Велика Војвоткиња Марија Тереза од Луксембурга, Њ.К.В. Принц Фелипе од Шпаније и Њ.К.В. Принц Талал Бин Абдул Азиз од Саудијске Арабије.

Нема коментара: