субота, 29. новембар 2008.

КРАЉЕВИ МАРОКА И ЈОРДАНА И СУЛТАН ОМАНА ОСУЂУЈУ НАПАДЕ У МУМБАИЈУ

Краљ Мухамед VI од Марока осудио је терористичке нападе на индијску финансијску престоницу Мумбаи, у којима је погинуло 125 особа а стотине су рањене, описујући их као „гнусни злочин“ у поруци саучешћа индијској председници Пратиби Пратил. „Краљевина Мароко најоштрије осуђује ове стравичне злочине и све терористичке акте који угрожавају животе и безбедност грађана“, поручио је марокански краљ у поруци коју је објавила државна новинска агенција МАП. Краљ је изјавио да су напади „у потпуној супротности са религијским учењима, универзалним принципима и демократским идеалима које деле наши пријатељски народи“. Марокански монарх изразио је уверење да ће народ Индије, који је жељан мира и који има дугу демократскиу традицију, превазићи ова тешка искушења. „Ови варварски напади учврстиће одлучност ваше велике земље да искорени пошаст тероризма“, рекао је краљ.

Краљевина Јордан је у четвртак осудила терори- стичке нападе који су потресли Мумбаи. У телеграму саучешћа индијској председници Пратиби Пратил, јордански монарх Абдулах II најоштрије осуђује нападе као „кукавичке терористичке чинове“. Краљ Абдулах II пренео је подршку своје земље Индији у овом тешком тренутку, додајући да су „терористички напади у супротности са племенитим вредностима хуманизма“. „Тероризам представља озбиљну опасност међународном миру и безбедности. Шта год да су његови узроци и мотиви, он је неприхватљив“, истакао је монарх. Такође је упутио изразе солидарности јорданског народа и владе са Индијом.

Његово Величанство Султан Кабуз Бин Саид од Омана упутио је телеграм саучешћа Њеној Екселенцији Пратиби Пратил, председници Индије, поводом жртава напада у Мумбаију. Султан је изразио дубоко саучешће госпођи председници, породицама настрадалих и пријатељском народу Индије. Званични представник Министарства спољних послова Омана исказао је осуду серије терористичких напада и солидарност са владом и пријатељким народом Индије у борби против злочина тероризма.

Нема коментара: