понедељак, 4. мај 2009.

Аргументи за Краљевину Србију (9)

Филип Мекреј

Тврдња да постоји могућност изненадног завођења диктатуре у Србији није без основа. Политичко окружење је једноставно исувише нестабилно, а сукоби на националној основи не престају. Монарх, кога би поштовала већина грађана, могао би да пружи снажну подршку демократији. Иако су монарси првобитно представљали препреку демократији, данас су они у западним земљама често њени чувари.


Узмите за пример Краља Хуана Карлоса I од Шпаније. Не само да је заслужан за успешну транзицију Шпаније из франкоизма у демократију, него је и окончао неуспели војни пуч 1981. године, својим чувеним говором. Чврсто верујем да би Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић учинио то исто. Он је човек јаког карактера и истакнути заговорник демократије. Његова улога шефа државе омогућила би му да у Србији буде надзорник демократије, који је штити од оних који би да је злоупотребе. Уједињујући све грађане под једним симболом, суверен би повео свој народ ка миру и напретку, изводећи га из хаоса и прошлости испуњене ратовима.


Нека Краљ буде почетак нове ере за Србију. Нека се век насиља у Србији заврши васпостављањем онога што је изгубљено на његовом почетку. Дозволите династији Карађорђевића да буде почетак и крај српског хаоса. Она је била на власти пре пада у хаос, нека поведе Србију из њега – у сјајну нову будућност!

Боже спаси Србију и њеног Краља!

Нека дође на власт што пре и нека влада што дуже!

Нема коментара: