четвртак, 14. мај 2009.

КРАЉЕВСКО ИСТОРИЈСКО ДРУШТВО СОМБОР НА КРАЉЕВСКОМ ДВОРУ

Београд, недеља 10. мај 2009. године

У Краљевском Двору у Београду састали су се г. Драгомир Ацовић и г. Душан Бабац, чланови Крунског Већа, са г. Вељком Сузићем и г-ђом Добринком Голубовић, који су представили текуће пројекте Краљевског историјског друштва и Ротари клуба Сомбор. У разговору је учествовао и г. Гаврило Дошен, председник Монархистичке иницијативе. Нарочито је истакнут значај пројекта Кластер сомборски салаши, који предвиђа ревитализацију малих и средњих пољопривредних имања и који је подржан ТАМ програмом Европске банке за обнову и развој. Г. Ацовић је истакао вољу да се свим поменутим пројектима помогне на најбољи могући начин.

Г. Сима Јанчић, члан Краљевског историјског друштва (КИД), је предао прилог Архиви Краљевског Дома Карађорђевића који садржи копије докумената из породичне архиве. Замолио је господина Ацовића да ЊКВ Престолонаследнику Александру II Карађорђевићу пренесе молбу да књигу „Прозор архитекте“ прими као лични поклон аутора.

Г. Бранко Милешевић, члан КИД, током посете је направио неколико веома успелих фотографија Дворског комплекса на Дедињу. Неке од њих ће бити изложене на самосталној изложби г. Милешевића у оквиру „Ноћи Музеја“ у Сомбору.


Г. Ацовић и г. Бабац упознали су се са члановима и пријатељима КИД и Ротари клуба Сомбор. Г. Ацовић је истакао да је Сомбор један од оних градова у Србији и Војводини који су током времена настајали као места на којима су се спајале културе и традиције и где је остварена идеја да се може сачувати сопствени идентитет у оквиру заједнице која дели исту садашњост и заједничку будућност.

За Краљевско историјско друштво,

Младен Булут, портпарол

Нема коментара: