среда, 4. март 2009.

Принцеза Мери на бранику своје отаџбине

Данска територијална одбрана има новог поручника из Краљевске породице: Престолонаследниковицу Мери. Она је завршила обуку за официра и добила чин. Данске новине „Б.Т.“ то су описале речима: „Принцеза Мери спремна је да брани Бога, Краља и Отаџбину“.

Осим што маше грађанима, пресеца свечане траке и носи свечане хаљине и тијаре, Мери може и много више од тога, наставља дански таблоид. „Наша будућа краљица уме да пуца, гаси пожар и пружа прву помоћ“.

Обука Престолонаследниковице обухватала је прву помоћ, руковање оружјем и пуцање, гашење пожара и спасавање, као и обезбеђивање параметара и извиђање терена. За време обуке, принцеза је учествовала у маршевима и спавала на отвореном.

Генерал-мајор Јан Норгард, командант Националне гарде, изјавио је да му је представљало „част и задовољство“ да Принцеза Мери буде припадник Територијалне одбране.

„Њено припадништво има велики значај за Националну гарду и може да помогне у стварању већег интереса међу будућим припадницима“, рекао је Норгард. Престолонаследниковица Мери следи традицију других чланова Краљевске породице, који су, као и она, похађали курсеве војне обуке.

Нема коментара: