среда, 3. септембар 2008.

Школа за принцезе и принчеве

Чак петоро белгијских принчева и принцеза кренуло је ове године у исту школу у Бриселу. Колеџ „Синт Јан Беркманс“ пожелео је добродошлицу потомцима Престолонаследника Филипа и Принцезе Матилде, као и деци Принцезе Астрид и Принца Лоренца, Надвојводе од Аустрије.

Престолонаследник Филип доводи децу у школу сваког дана, а овом приликом придружила му се и Принцеза Матилда, пошто је то био први дан школе за њихово најмлађе дете, Принца Емануела. Он је са три године кренуо у обданиште при овој школи.

Принцеза Елизабета (7) кренула је у други разред, а њен млађи брат Габријел (5) похађа трећу, последњу годину за предшколски узраст.

Деца краљевске породице немају никакав посебан третман, каже директор школе Лик Де Коник за фламанске новине De Standaard. „У школи се никад не помиње да су они принчеви и принцезе, осим, наравно, кад се учи о монархији и краљевској породици.“

„Желимо да деца буду без оптерећења. Школа је једно од ретких места на којима могу да буду своји“, каже директор.

Осим троје од четворо деце Матилде и Филипа, двоје од петоро деце Принцезе Астрид и Принца Лоренца похађају ову бриселску школу: Принцезу Луизу-Марију (13) и Принцезу Летицију (5) у школу је довела њихова мајка.

Нема коментара: