понедељак, 1. децембар 2008.

Принцеза Матилда у Индонезији и Сингапуру

Њ.К.В. Принцеза Матилда од Белгије посетила је Индонезију од 22-26. новембра 2008, пратећи свог супруга Престолонаследника Филипа који је предводио белгијску економску мисију која је истраживала могућности инвестирања у Индонезији. Белгија је један од 30 највећих инвеститора у тој земљи.

Принц Филип сусрео се са потпредседником Индонезије Јусуфом Калом, гувернером Џакарте Фаузи Бовом и гувернером Западне Јаве Ахмедом Херјаваном.

Док је Престолонаследник имао пословне састанке, његова супруга Матилда срела се у Џакарти са децом са посебним потребама. Заједно са г-ђом Муфидом Јусуф Калом, супругом индонежанског потпредседника, Престолонаследниковица је посетила школу за децу са потешкоћама у учењу, под покровитељством фондације Пантара.


У другом делу турнеје по Југоисточној Азији белгијски престолонаследнички пар посетио је град-државу Сингапур, где су Филип и Матилда наставили да учвршћују дипломатске везе и промовишу белгијску економију.


Престолонаследниковица Матилда посетила је уметнички колеџ Ла Сал где су студенти за њу извели плес, а потом је обишла сингапурску Ботаничку башту, где су јој домаћини показали жуту орхидеју названу по њој.


Касније те вечери, Принц и Принцеза су били гости на гала вечери у хотелу Шангри-Ла.


Престолонаследник Филип је у преподневним часовима извршио смотру почасне гарде у председничкој палати Истана, у пратњи заменика премијера Сингапура Шунмугама Џајакумара.


Нема коментара: