уторак, 11. март 2008.

Аргументи за Краљевину Србију (4)

Драгољуб Михаиловић

(30.11.2006, електронском поштом, dragoljubmihailovic@yahoo.co.uk)

Имајући у виду да Сједињене Америчке Државе не гаје наклоност ка монархији као облику владавине у начелу, а да ни у Европској Унији (коју чине и 7 монархија) не постоји озбиљна заинтерсесованост да Србија постане стабилна држава, ипак мислим да је КРАЉЕВИНА ЗА СРБИЈУ У 21. ВЕКУ БОЉИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ ОД РЕПУБЛИКЕ.

Упркос чињеници да су комунисти, њихови синови и унуци, и мутирани наследници, у великој мери успели да бесомучном пропагандом отуђе идеју монархије од грађана Србије, и да код извесног броја њих и само помињање речи краљ или монарх изазива мржњу и бес, ипак мислим да је КРАЉЕВИНА ЗА СРБИЈУ У 21. ВЕКУ БОЉИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ ОД РЕПУБЛИКЕ.

Не пренебрегавајући да Њ.К.В. Престолонаследник Александар лоше говори српски, да није у добрим односима са осталим члановима Краљевског Дома, да му синови живе у иностранству, а да су у његовом најужем окружењу агенти мутираних комунистичких тајних служби, ипак мислим да је КРАЉЕВИНА ЗА СРБИЈУ У 21. ВЕКУ БОЉИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ ОД РЕПУБЛИКЕ.

Уважавајући могућност да, када би којим чудом мутирани комунисти на то пристали, слободно израженом вољом грађана Србије на референдуму, уставна парламентарна монархија не добије потребну већину гласова, ипак мислим да је КРАЉЕВИНА ЗА СРБИЈУ У 21. ВЕКУ БОЉИ ОБЛИК ВЛАДАВИНЕ ОД РЕПУБЛИКЕ.

ЗАТО ШТО ће Краљ, који се не бира, и који свој положај не дугује ниједној политичкој странци, изражавати државно јединство Србије боље од било ког председника републике који на изборима, било директним, било у Скупштини, добија „већину" гласова од 51%, што, у ствари, представља знатно мањи део грађана са правом гласа.

ЗАТО ШТО ће Краљ, потомак српских краљева и рођак европских краљева, боље представљати Србију у земљи и иностранству од било ког председника републике.

ЗАТО ШТО ће Краљ, који је независан од било које политичке странке и неутралан према свакој од њих, бити објективнији у поштовању и одбрани Устава од било ког председника републике Србије.

ЗАТО ШТО ће Краљ, унук Краља који је Србију водио у највећим ратним победама које је икада остварила, командовати Војском уверљивије од било ког председника републике.

Нема коментара: